5 oktober 2015

Uitnodiging lustrumviering

55 jaar Katechetika

katechetikaschild

 

Uitnodiging jubileumviering Katechetika

Geachte alumnus, student, professor,  lid van het AAP of BAP, personeelslid
Geachte sympathisant van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Naar aanleiding van het 55-jarige bestaan van Katechetika, de studentenkring van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, organiseren de studenten, in samenwerking met de alumnivereniging Theologisch Forum, een jubileumviering. Deze jubileumviering zal plaatsvinden op woensdag 11 november 2015 te Leuven.

Deze dag staat eerst en vooral in het teken van de rijke geschiedenis van onze kring. Er wordt teruggeblikt op het verleden aan de hand van een tentoonstelling in de Maurits Sabbebibliotheek en een getuigenis van een oud-student. Uiteraard wordt ook de gelegenheid geboden om elkaar opnieuw te ontmoeten en herinneringen op te halen. Bovendien verzorgen wij ook een inhoudelijk programma, waarbij twee boeiende sprekers ons intellect nog eens uitdagen. We hebben alle oud-studenten waarvan we de gegevens hadden uitgenodigd, maar laat vooral niet na om oud-collegastudenten ook zelf te contacteren en uit te nodigen, want het wordt een mooie dag. Het programma ziet er uit als volgt:

15:00 – 16:00 Eucharistieviering (Kapel Pauscollege)

De dag gaat van start met een eucharistieviering in de Kapel van het Pauscollege. De viering zal worden voorgegaan door Marc Steen, professor aan de faculteit en proost van Katechetika.

16:00 – 16:15 Welkom met koffie

Na de viering is er een kort moment voorzien voor een gezellige babbel met koffie in de zaal boven de kapel.

 16:15 – 18:00 Lezingen (Kleine Aula, MTC 00.15)

16:15-16:20: Inleidend woord door de Lustrumverantwoordelijke Aglaja Bornauw
16:20-16:30: Inleidend woord door de decaan prof. dr. Mathijs Lamberigts
16:30-17:15: Lezing em. prof. dr. Roger Burggraeve: “De heilige grond van de ander. Een ‘mee-gaande’ ethiek van toen tot nu”
17:15-17:30: Pauze
17:30-18:00: Lezing dr. Jürgen Mettepenningen: “Theologie van een faculteitskring”
18:00-18:10: Slotwoord door voorzitter Theologisch Forum prof. dr. Bert Broeckaert
18:10-18:15: Meedelen verdere verloop van de avond door praeses Anton Lingier

18:15 – 19:15 Receptie met tentoonstelling (Maurits Sabbebibliotheek, Charles Deberiotstraat 26)

De receptie staat geheel in het teken van het jubileum van Katechetika. De rijke geschiedenis van onze kring krijgt vorm in de tentoonstelling van kringbladen zoals Iteka en Ruach en ook andere archiefstukken. Tijdens de receptie zal ex-praeses Luc Devisscher een woordje doen over zijn studententijd.

19:15 – 21:00 Maaltijd (Aulnezaal van het Amerikaans College, Naamsestraat 100 A)
Na de receptie zal er een maaltijd beschikbaar zijn. Deze zal bestaan uit een buffet van 4 pasta’s inclusief drank.

21u00 – … Proffentap in de Fakbar met optreden van  Stef Van den Branden en groep (Taste-M, Savoyestraat 10)

Vanaf 21u is er de mogelijkheid om een frisse pint te nuttigen, eigenhandig getapt door het huidig professorencorps. Alumnus Stef Van den Branden luistert met zijn groep ‘Anderthaler’  de avond op. Eigen liedjes in het Nederlands over vissen, liefde, spinnekoppen en de dood. Een mix van kleinkunst en rock. Een buitenkans!
Inschrijving (zo snel mogelijk en zeker vóór donderdag 5 november)

De prijs voor deze dag (incl. maaltijd) bedraagt 27 euro (normaal), 22 euro (leden Theologisch Forum en hun partner), 13,5 euro (studenten en kinderen alumni). Om alles organisatorisch in goede banen te leiden vragen we u zich vooraf in te schrijven. U kunt dit doen via onderstaande link:
http://theo.kuleuven.be/nl/alumni/lustrumfeest/

Na inschrijving vragen we u meteen ook het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE15 7360 0090 8430 met de mededeling: 55 JAAR KAT. + NAAM/NAMEN + WOONPLAATS. Alleen indien u vooraf heeft betaald, kunt u deelnemen aan de Lustrumdag.

De werkgroep Lustrum Katechetika

Aglaja Bornauw, Bryan Beeckman en Anton Lingier
Katechetika vzw
Sint-Michielsstraat 6
B-3000 LEUVEN