3 oktober 2011

Praesidium

De Praesides

Ze gaan voor een verbond binnen de kring, ze nemen het leiderschap met beide handen aan en ze stralen hun aangeboren enthousiasme af op alle leden van Katechetika. Het zijn Niels Maris en Silke Paredis. Dit stoere duo heeft de zware taak van praesis op zich genomen.

Gelukkig staan zij er niet alleen voor, ook heel wat leden van de kring nemen functies op, zowel binnen de Leuvense Overkoepelende Kring-Organisatie LOKO als binnen de kring.

Contact Niels Maris

Contact Silke Paredis

Email praesides@katechetika.be

LOKO-functies

Studentenvertegenwoordigers

Zonder faculteit Theologie en Religiewetenschappen, geen kring. Studeren wordt binnen Katechetika dan ook hoog in het vaandel gedragen. Om de belangen van de studenten te behartigen bij de faculteit en de universiteit kunnen we rekenen op Aglaja Bornauw.

Contact Aglaja Bornauw

Email onderwijs@katechetika.be

Sport

‘Mens sana in corpore sano’ zei Juvenalis ooit, en dat kunnen Maarten Bouts en Jordy Heremans alleen maar beamen. Voor activiteiten zoals voetbal, volleybal, zwemmen, lopen, wandelen (bij voorkeur naar Scherpenheuvel) moet je bij hen zijn!

Contact Maarten Bouts

Contact Jordy Heremans

Email sport@katechetika.be

Cultuur

Van de Night of the Proms in het Sportpaleis, tot de nieuwste Disneyfilm in de cinema, Cultuur neemt je er mee naartoe! Fien Vandamme en Joke De Waele stippelden ook dit jaar een enorm gevarieerde cultuuragenda voor ons uit, waarbij alle aspecten van hun functie aan bod zullen komen.

Contact Joke De Waele

Email cultuur@katechetika.be

Katechetika-functies

Archief

Diep verscholen in de donkere catacomben van de Maurits Sabbe Bibliotheek, daar voelt Albrecht De Preter zich het best op zijn plek. Niet alleen bewaart hij er zorgvuldig documenten uit de geschiedenis van Katechetika, ook zorgt hij ervoor dat toekomstige generaties zich dit academiejaar nog lang zullen herinneren.

Contact Albrecht De Preter

Email archief@katechetika.be

Cantus

Io Vivat, Krambambouli, Ein Prosit, Die Lore,… bij menig student zitten de teksten van deze liederen voor eeuwig in het geheugen gegrift. Jan Vandekerckhove is een ervaren cantusser voor wie een Muur van Geraardsbergen of een Irma Laplaceke dagelijkse kost zijn, liefst van allemaal zelfs als ontbijt.
Thea Levrouw, onze gloednieuwe machinist, zorgt voor muzikale begeleiding tijdens de cantus.

Contact Jan Vandekerckhove

Contact Thea Levrouw

Contact Niels Maris

Email cantus@katechetika.be

Cursusdienst

Dat cursussen soms een grote hap uit het budget kunnen zijn, weten we maar al te goed. Gelukkig zijn er Flore Mets en Marie Vanhuysse die er alles aan doen om de prijs van de cursussen zo laag mogelijk te houden, want zoals Roger ooit zei: “Wat je zelf doet, doe je meestal beter!”.

Contact Flore Mets

Contact Marie Vanhuysse

Email cursusdienst@katechetika.be

Fakbar

Over onze fakbarverantwoordelijke kunnen we heel kort zijn: Ruben Bockx is de mensgeworden Fakbar! Elke woensdagavond staat hij met hun team van tappers achter de toog van de Seven Oaks waar hij er, in navolging van de normale uitbater van de Seven Oaks, de beste pintjes van België tapt!

Contact Ruben Bockx

Email fakbar@katechetika.be

Feest

“Because there aint no party like a Catholic party!”, het is één van de vele levensmotto’s van Annemie Zwaenepoel en Julie Gommers. Het kerstfeest en het Thomas-feest zijn telkens weer de hoogtepunten van het jaar en we zijn er dan ook van overtuigd dat met dit olijke duo het dit jaar niet anders zal zijn.

Contact Annemie Zwaenepoel

Contact Julie Gommers

Email feest@katechetika.be

Financiën

Goed beheer is o-zo belangrijk tegenwoordig bij geldzaken. Terwijl de financiële wereld op zijn kop staat, slaagt Hilke Pattyn (als Quaestor) er in om de boekhouding van Katechetika gezond te houden. Functie-verantwoordelijken, met al je rekeningen en ‘bonnekes’ kun je steeds bij haar terecht.

Contact Hilke Pattyn

Email financien@katechetika.be

Fuif

Dampende lijven en dreunende beats, daar draait het leven van Bram Cordon en Jan Vandekerckhove rond. Dat de beste feestjes in Leuven door de theologen georganiseerd worden, dat zullen ze ook dit jaar weer bewijzen. Opgepast, voor katers en ongewenste zwangerschappen kunnen ze niet verantwoordelijk gesteld worden.

Contact Bram Cordon

Contact Jan Vandekerckhove

Email fuif@katechetika.be

Informatica

De kunsten van The IT-crowd, Howard Wolowitz of 007’s Q verbleken in het niets bij het kunnen van onze informaticaverantwoordelijken. Van achter zijn computer regelt Wannes Rombaut alle ICT-gerelateerde zaken voor de kring. Behalve wanneer hij te druk bezig is met Fruit Ninja, Pokémon GO of het hacken van Toledo.

Email informatica@katechetika.be

Internationaal

Dat onze faculteit Theologie en Religiestudie in het buitenland erg gesmaakt wordt, valt elk jaar opnieuw op aan het aantal internationale studenten. Silke Paredis onderhoudt de contacten met de SAINTS en zorgt ervoor dat ook zij zich thuisvoelen in Katechetika.

Contact Silke Paredis

Email internationaal@katechetika.be

Kringblad die Heilige Taube

Wat er allemaal reilt en zeilt binnen de kring en de faculteit valt elke maand te lezen in het kringtijdschrift. Uit de vlotte pen van Anton Lingier vloeit telkens weer een pareltje voort dat de werken van Shakespeare doet verbleken. Interessanter dan de Morgen, snediger dan de Humo: die Heilige Taube.

Contact Anton Lingier

Email heiligetaube@katechetika.be

Kringsecretaris

Over Katechetika wordt vaak gezegd dat er binnen de kring veel over de tongen gaat. Onze kringsecretaris Julie Gommers slaagt erin de roddels van de feiten te onderscheiden en tweewekelijks een verslag van het Praesidium te voorzien. Bijzonder boeiende lectuur voor wie houdt van crisissen, spanningen en oplossingen.

Contact Julie Gommers

Email secretaris@katechetika.be

Kringweekend

Als het aan ons lag, dan was er elk weekend een kringweekend maar om Kato De Winne toch enigszins een eigen leven te laten leiden, beperken we het tot één keer per jaar (op het spiritualiteitsweekend na). Ga je mee op weekend? Zet je dan schrap voor een opeenstapeling van activiteiten, de ene nog genialer dan de andere.

Contact Kato De Winne

Email weekend@katechetika.be

Onthaal en Doop

Het is altijd even zoeken als je als nieuweling in het Leuvense studentenleven terechtkomt. Gelukkig zijn er Marthe Corne, Jonathan Bruynendonckx en Klaas Smit om de eerstejaars wegwijs te maken in de stad en, misschien nog belangrijker, het doolhof dat men het Maria Theresia College noemt.
Marthe en Jonathan zorgen ervoor dat iedereen die gedoopt wil worden, in goede handen is!

Contact Marthe Corne

Contact Jonathan Bruynendonckx

Contact Klaas Smit

Email onthaal@katechetika.be

Spiritualiteit

Omdat we de functie’s alfabetisch oplijstten, kwam Spiritualiteit helemaal onderaan te staan, een ongelukkige plaats voor deze functie die toch wel een belangrijke plek inneemt binnen Katechetika. Joke De Waele en Thea Levrouw zorgen ervoor dat we ook op spiritueel vlak niks te kort komen, via vieringen, gebedsmomenten, verdiepende conferenties, enz … Ze worden bijgestaan door Prof. Marc Steen, die proost is van Katechetika. Hij staat ook open voor ontmoetingen en gesprekken voor studenten.

Contact Joke De Waele

Contact Thea Levrouw

Email spiritualiteit@katechetika.be

Sociaal

Om de blikken van de Katechetikanen te verruimen, is er altijd de functie sociaal. Dit jaar wordt deze weer met erg veel enthousiasme vervuld door Olrik van der Woerd. Door middel van o.a. boeiende lezingen, zien de Katechetikanen nog maar eens verder dan het gewone oog.

Contact Olrik Van der Woerd

Email sociaal@katechetika.be

Toneel

Contact Ella Deweerdt

Email toneel@katechetika.be